Sinterklaas

Sint in de Bieb!

Het regent cadeautjes in de bibliotheek! Dat kan ook niet anders, want Sinterklaas is (bijna) in het land! In de bibliotheek lezen we de mooiste Sinterklaasverhalen voor. In sommige vestigingen komen Sint en Piet zelf voorlezen, op andere plekken komt de Verteltante langs! En er is nog veel meer te doen!

Als je nu lid wordt mag je een cadeautje grabbelen uit de zak van Sinterklaas. Jouw ouders mogen de bibliotheek gratis drie maanden proberen én we hebben een supercoole knutselplaat gemaakt. Maak jij er een mooie stoomboot van? Wij doen er een leuke verrassing in en de makers van de mooiste en bijzonderste bootjes winnen een prijs!

Knutsel een stoomboot

knutselplaat stoomboot

Haal een knutselplaat op in de bibliotheek, lever jouw stoomboot in vóórzondag 3 december en haal je gevulde bootje op tussen 4 en 9 december.Vergeet bij het ophalen niet de onderkant te checken, zie je daar een Sintsticker,dán heb je een extra prijs gewonnen!

Download de knutselplaat

Sinterklaas leest voor

sinterklaas leest voor

Sint, Piet of de Verteltante komen voorlezen in de bibliotheek! Zoek een plekje en kom erbij. Ze kunnen prachtig vertellen en lezen voor uit hun lievelingsboeken. Na afloop kun je natuurlijk met Sint en Piet op de foto.

Alle data en tijden

Haal je pasje op!

de bibliotheek is gratis voor kinderen

Kom je snel weer naar de bibliotheek? Wist je dat je helemaal gratis lid kunt worden van de bibliotheek? Dan mag je zo vaak als je wilt de leukste boeken uitzoeken. Helemaal gratis (én zonder boete als ze eens te laat terugkomen). Dus neem je ouders mee naar de bieb en haal je gratis pasje op, dan mag je ook nog een cadeautje grabbelen uit de zak van Sinterklaas.

Het Sinterklaasjournaal

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf maandag 13 november, elke dag om 18.00u, op Zapp.

Naar het Sinterklaasjournaal

De beste cadeautip

Alweer een paar sokken, doucheschuim of deo? Met de cadeaubon van de bibliotheek geef je pas écht een origineel, veelzijdig én duurzaam cadeau. Er is al een cadeau-abonnement vanaf € 12,50!

Het cadeau-abonnement

Speciaal voor jou

Probeer de bibliotheek nu 3 maanden helemaal gratis als je je kind lidmaakt. Het abonnement stopt automatisch, dus geen kleine lettertjes.Begin het nieuwe jaar goed, verrijk jezelf met heel veel gratis boeken, cursussen en workshops! Vraag ernaar bij de balie.


Elisa van Spronsen Wat zit er in die zak?

Roos en Vos rennen naar huis. Ineens staat Roos stil. Daar ligt een zak! Een zak met pakjes. Maar een Piet zien ze niet. Wat nu? Kijk mee en zoek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

AVI-boeken over Sinterklaas (AVI-Start t/m M4)


A-boeken over Sinterklaas (6 t/m 8 jaar)

Meer Sinterklaasboeken


Boekentips van onze redactie

 • Kathleen Amant Sinterklaas zoekboek

  Sint en de Pietjes zijn druk bezig voor het grote Sinterklaasfeest. Soms raken ze dingen kwijt. Help je mee zoeken en tellen? Vrij groot zoek- en kijkboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marius van Dokkum Opa Jan helpt Sinterklaas

  Vlak voor pakjesavond valt Sinterklaas met zijn paard door het dak van het krakkemikkige huisje van opa Jan. Amerigo is gewond en kan het dak niet meer op. Opa Jan knutselt en timmert, maar geen van zijn oplossingen werkt goed. Wat nu? Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ellen Tijsinger Het grote decemberboek

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sjoerd Kuyper Het kleinste pietje

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek


Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel...

Bekijk dit boekE-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de online Bibliotheek

Tips van onze redactie

 • Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

  ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan...

  Luisterboek (digitaal)

 • Marianne Busser, Ron Schröder Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld

  Na al die jaren heeft Sinterklaas natuurlijk ontzettend veel avonturen beleefd met de Pieten! Vreemde avonturen, gekke avonturen, stoute avonturen en nog veel meer. De állerleukste heeft hij opgeschreven in dit versjesboek. Over een Pietje dat niet kan stoppen met inpakken, Sint die zijn bed verwarde met het bad, de gekste verlanglijstjes en teveel...

  E-book


Luisterboeken over Sinterklaas

Meer luisterboeken vind je bij de online Bibliotheek