BoekStart

Pak een momentje met z’n tweeën en lees uw kleine wonder voor uit boeken boordevol plaatjes en mooie kleuren. Dit heerlijke moment, maakt later alles makkelijker. Want kinderen die opgroeien tussen de boeken, zijn later beter op school. Ze ontwikkelen een grotere woordenschat dan kinderen die niet voorgelezen worden en behouden deze voorsprong ook.

BoekStart thuis

Al vanaf het allereerste begin laten we kinderen in aanraking komen met boeken. Want we vinden dat ieder kind een taalvoorsprong verdient. Daarom werken we samen met de gemeente en het consultatiebureau om de kersverse ouders te bereiken. Zij krijgen een brief over taalontwikkeling en meer informatie over BoekStart. Daarnaast krijgen ze van Afûk bij de geboorte het Taalkado.

Wij nodigen ouders uit om hun kleintje gratis lid te maken van de Bibliotheek. Doet u dat? Dan krijgt u van ons het BoekStartkoffertje mee. Daarin zitten twee boekjes en een brochure over lezen met uw baby.

BoekStart in de kinderopvang

Uw baby ontwikkelt zich razendsnel, ook wanneer ze worden opgevangen bij een gastouder of kinderopvang. Ook deze locaties zijn steeds vaker een taalrijke omgeving dankzij overheidssubsidie.

Door deze subsidie kunnen pedagogisch medewerkers een opleiding volgend om interactievaardigheden te versterken. Daarnaast kan de kinderopvang een mooie boekencollectie en een fijne leesplek creëren. 

Meer weten of subsidie aanvragen?

Per kinderopvanglocatie is een subsidieaanvraag van € 2.410,- mogelijk. Het aanvragen van subsidie kan uitsluitend via de Bibliotheek. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Bel 088-1656 123 of stuur een e-mail naar educatie@bnfrl.nl.