BoekStart

Voorlezen aan baby's is goed voor de taalontwikkeling en het is een leuk moment om interactie te krijgen. Kinderen die opgroeien tussen de boeken, zijn later beter op school. Ze ontwikkelen een grotere woordenschat dan kinderen die niet voorgelezen worden en behouden deze voorsprong ook.

BoekStart thuis

Al vanaf het allereerste begin proberen wij als bibliotheek kinderen in aanraking te laten komen met boeken. Want we vinden dat ieder kind een taalvoorsprong verdient. Daarom werken we samen met de gemeente en het consultatiebureau om de kersverse ouders te bereiken. Zij krijgen een brief over taalontwikkeling en meer informatie over BoekStart. Daarnaast krijgen ze van Afûk bij de geboorte het Taalkado.

BoekStart in de kinderopvang

Een baby ontwikkelt zich razendsnel, ook wanneer ze worden opgevangen bij een gastouder of kinderopvang. Ook deze locaties zijn steeds vaker een taalrijke omgeving dankzij overheidssubsidie. Door deze subsidie kunnen pedagogisch medewerkers een opleiding volgen om interactievaardigheden te versterken. Daarnaast kan de kinderopvang een mooie boekencollectie en een fijne leesplek creëren. 

Meer weten of subsidie aanvragen?

Per kinderopvanglocatie is een subsidieaanvraag van € 2.410,- mogelijk. Het aanvragen van subsidie kan uitsluitend via de Bibliotheek. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Bel 088-1656 123 of stuur een e-mail naar educatie@bnfrl.nl.