Instellingspas

Bij een Bibliotheek bij u in de buurt leent u boeken, e-books, luisterboeken, films en tijdschriften voor uzelf én voor de kinderen uit uw groep.

Wat houdt de instellingspas in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Heeft u een kinderopvanglocatie, peuterspeelzaal of bent u gastouder? Dan ontvangt u voor €75,- per jaar een bibliotheekpas. Daarnaast biedt een instellingspas nog meer voordelen:

Betrek kinderen bij een verhaal door onze vertelplaten te lenen. Met een instellingspas mag u gratis één keer per jaar een set mee naar huis nemen. Deze set bestaat uit een prentenboek met grote afbeeldingen, die u in het bijgeleverde vertelkastje schuift. Daarnaast kunt u ook ieder jaar een gratis voorleespakket lenen met daarin een boek, speelmateriaal en lessuggesties. Is er een Fries en/of Engelse versie van het boek beschikbaar? Dan leveren we die mee. 

Wat kan ik allemaal lenen?

Met uw Instellingspas kunt u maximaal 40 boeken, films of tijdschriften lenen die u acht weken mag houden en één keer gratis mag verlengen. Bent u iets te laat met terugbrengen? Geen probleem: Bibliotheek Noord Fryslân is een boetevrije Bibliotheek.

Vraag een instellingspas aan

Een instellingspas aanvragen kan bij de balie van uw Bibliotheek of stuur een e-mail naar educatie@bnfrl.nl.