Doe je dit jaar examen? Relax, met onze tips red je het wel! Wist je bijvoorbeeld dat je kunt luisteren voor de lijst, dat we fijne studieplekken hebben (natuurlijk met gratis wifi, koffie en thee) en dat je gratis e-books kunt lenen (ook voor de lijst)? 

Luisteren in plaats van lezen

naar de luisterboeken

Als je even geen zin hebt om een boek te lezen, is luisteren misschien een idee? Dat kan ook achterin de auto of de bus. We hebben veel leuke luisterboeken. Probeer het eens!

Naar de luisterboeken

Welk boek past bij mij?

Naar Superboek

Sommige boeken zijn veel te makkelijk, anderen weer veel te moeilijk. Hoe lees je op jouw eigen niveau? Doe de test, dan weet je't!

Weet wat je leest

Studieplekken in de bibliotheek

naar de luisterboeken

Thuis te druk of snel afgeleid? Kom studeren in de bieb. Er is gratis wifi, gratis koffie en thee en als je even iets moet printen of kopiëren, kan dat ook. Gratis, ook als je niet lid bent van de bieb.

Zoek een bieb in de buurt

Gratis e-books, voor jou!

Naar Superboek

Heb je net even tijd om te lezen, heb je weer geen boek bij je! Superhandig zijn dan e-books, die lees je gewoon op je telefoon. Als je lid bent van de bieb (gratis tot je 30ste) is dat helemaal gratis!

Leen 'es een e-book!

Boekverslag of mondeling? Literom!

naar de luisterboeken

Meer dan 200.000 boekrecensies kunnen je helpen bij jouw boekverslag of mondeling. We verzamelden ze allemaal in Literom, een handige website die je in de bieb gratis kunt raadplegen. 

Zoek een bieb in de buurt

Samenvatting nodig?

Naar Superboek

Die vind je van heel veel boeken in de uittrekselbank. Het zijn betrouwbare samenvattingen met aanvullende informatie zoals thema’s en motieven.

Naar de uittrekselbank