Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Student of scholier? Dan ben je bij de bieb aan het huiste adres. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt luisteren voor de lijst, dat we fijne studieplekken hebben (natuurlijk met gratis wifi en gratis koffie en thee), dat je gratis e-books kunt lenen (ook voor de lijst), dat je gratis kunt oefenen voor het autotheorie-examen en dat je met al je vragen over overheid (van loonheffing over je bijbaan terugvragen tot het aanvragen van studiefinanciering) in de bieb terecht kunt? Ontdek wat de bibliotheek jou te bieden heeft. 

Luisteren in plaats van lezen

naar de luisterboeken

Als je even geen zin hebt om een boek te lezen, is luisteren misschien een idee? Dat kan ook achterin de auto of de bus. We hebben veel leuke luisterboeken. Probeer het eens!

Naar de luisterboeken

Gratis lid tot je 30ste!

Gratis bibliotheek tot 30 jaar

Tot je 30ste ben je helemaal gratis lid van de bibliotheek en leen je dus gratis boeken, tijdschriften en films. Om lid te worden kom je langs, neem een id-bewijs mee, dan schrijven we je direct in!

Kies het abonnement dat bij je past

📱 E-books > lezen voor de lijst (niveau 1)

Studieplekken in de bibliotheek

studieplekken in de bibliotheek

Thuis te druk of snel afgeleid? Kom studeren in de bieb. Er is gratis wifi, gratis koffie en thee en als je even iets moet printen of kopiëren, kan dat ook. Gratis, ook als je niet lid bent van de bieb.

Zoek een bieb in de buurt

Gratis e-books, voor jou!

gratis ebooks lezen

Heb je net even tijd om te lezen, heb je weer geen boek bij je! Superhandig zijn dan e-books, die lees je gewoon op je telefoon. Als je lid bent van de bieb (gratis tot je 30ste) is dat helemaal gratis!

Leen 'es een e-book!

Voor de serie-lovers

Boekverslag of mondeling? Literom!

boekverslag maken uittreksel

Meer dan 200.000 boekrecensies kunnen je helpen bij jouw boekverslag of mondeling. We verzamelden ze allemaal in Literom, een handige website die je in de bieb gratis kunt raadplegen. 

Handig, Literom!

Samenvatting nodig?

uittreksels betrouwbaar bibliotheek

Die vind je van heel veel boeken in de uittrekselbank. Het zijn betrouwbare samenvattingen met aanvullende informatie zoals thema’s en motieven.

Naar de uittrekselbank

Oefen voor je autotheorie

gratis theorie oefenen auto

Slagingskans voor je auto-theorieexamen vergroten? Doe dan vooraf gratis officiele oefenexamens van het CBR. Dat kan gratis met je biebpas op theorie.nl.

Naar theorie.nl

Regeldingen

Digidingendesk vragen jongeren over studiefinanciering

Een DigiD aanvragen, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, het regelen van studiefinanciering, allemaal dingen die je tussen je 14de en 21ste moet regelen. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk vind je alle informatie die je nodig hebt. Of loop binnen bij de bieb!

Naar Digidingendesk

Spannen & Avontuur op je 📱

Stem voor de Jonge Jury!

stemmen voor de jonge jury

Stem vóór 16 mei 2024 op jouw favoriete jeugdboek(en)! Vul je gegevens in en maak automatisch kans op een Kobo e-reader.
Stem met de hele klas tegelijk en maak kans op héle mooi prijzen.

Ik wil eindelijk stemmen!

En je weet het!

Digidingendesk vragen jongeren over studiefinanciering

Van desinformatie en kunstmatige intelligentie tot deepfakes en de sporen die je achterlaat op het web: Het antwoord op deze en héél veel andere vragen is te vinden op https:// npokennis.nl. Hét kennisplatform van de publieke omroep dat helder antwoord geeft op vragen over actuele kwesties en vragen die aansluiten bij je persoonlijke leven.

Ik wil alles weten!