Boekenweek van Jongeren

Terug naar 12-18 jaar

Van 15 t/m 24 september is het de Boekenweek van Jongeren!
Laat je inspireren met verhalen en boeken die echt bij je passen.

Beste boek voor jongeren 2023

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

Genomineerde Boeken 2023

Geschenkboek 3-PAK

3 gratis verhalen met 3-PAK

Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen hebben zich verenigd om samen een verhaal te schrijven voor 3PAK, het jaarlijkse cadeau van de Boekenweek van Jongeren.Met de bijdrage van DAMN, HONEY zal er voor het eerst non-fictie in 3PAK staan.

Je haalt 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 15 t/m 24 september gratis op school of in de Bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Wie zijn de auteurs

Philip Huff

Is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Foto ©Daniel Cohen

Lees meer van Philip Huff

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen.

Foto ©Tatjana Almuli

Check de boeken van Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Rima Orie

Schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Foto ©Ester Gebuis

Bekijk de boeken van Rima Orie


Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt