Het vakantie-abonnement

Keuze lidmaatschap

Bent u een zomerlezer? Boekje in de hangmat, dvd'tje voor als het een dag slecht weer is, campinggids voor als u gaat kamperen, reisgids met de mooiste bestemmingen voor op vakantie, of gaat u op vakantie in Friesland? Dan is het vakantie-abonnement perfect voor u!


  • Toegang tot de enorme collectie

    Leen boeken, films, muziek en meer.

  • U betaalt alleen het abonnement

    De nieuwste boeken, dvd's, tijdschriften, reserveren en verlengen: alles is gratis. En boetevrij!

  • Er is altijd een bieb in de buurt

    En u leent gratis in élke bibliotheek in Nederland. Ook op vakantie dus.


Wat houdt het vakantie-abonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het vakantie-abonnement kost € 7,50 voor 3 maanden en dat betaalt u met de pin aan de balie van uw Bibliotheek of online via iDeal. Het abonnement stopt na drie maanden automatisch. Het vakantie-abonnement kunt u afsluiten in de maanden juni, juli en augustus. Begint uw abonnement in juni, dan leent u dus in juni, juli en augustus. Sluit u het abonnement in augustus af, dan leent u in augustus, september en oktober. 

Hoe kan ik lid worden?

Het vakantie-abonnement kunt u afsluiten in de bibliotheek (daar betaalt u met pin, vergeet uw identiteitsbewijs niet) of online. Kiest u voor online, dan betaalt u gemakkelijk met iDeal. Uw bibliotheekpasje ligt dan bij het volgende bieb-bezoek voor u klaar bij de balie. 

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het vakantie-abonnement mag u maximaal tien boeken, dvd’s en tijdschriften tegelijk lenen. U heeft geen recht op e-books of luisterboeken. Boeken, dvd’s en tijdschriften mag u vier weken houden en gratis verlengen.

Mag ik materialen reserveren en verlengen?

Met het vakantie-abonnement mag u gratis materialen reserveren en aanvragen binnen het netwerk van Friese Bibliotheken. Daarnaast mag u geleende materialen maximaal twee keer verlengen. Materialen die door anderen gereserveerd zijn kunt u niet verlengen.


Inschrijven

Een vakantie-abonnement afsluiten kan online en in uw Bibliotheek. Heeft u zich online ingeschreven? Dan maken we uw pas klaar tijdens uw eerstvolgende bibliotheekbezoek. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee.