Voltooid leven

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 14:11

De Friese bibliotheken organiseren deze maanden activiteiten rond de voorstelling It Wie op in Simmerjûn. De randprogrammering in de verschillende bibliotheken bestaat uit lezingen, gespreksavonden en exposities over voltooid leven.

Naast de programmering in de bibliotheken organiseren de Friese Bibliotheken op 24 maart een matinee over het thema “Voltooid leven” in het Posthuistheater in Heerenveen. Tijdens de middag zijn er verschillende sprekers met inspirerende verhalen om de bezoekers aan het denken te zetten over dit thema.

De middag, begeleid door journaliste Barbara van Beukering, begint met het verhaal van Hedy d’Ancona. Zij vertelt over het vitaal doorbrengen van je laatste levensfase. Sander de Hosson, longarts en schrijver van het boek “Slotcouplet”, zal het hebben over de grens van de geneeskunde. Ook artsen worstelen met dit thema. De Hosson werd met zijn blogs een boegbeeld van de palliatieve zorg. De derde spreekster is Pia Dijkstra, geboren Friezin en politica. Zij is voorvechter van een verruiming van het zelfbeschikkingsrecht en aanjaagster van het voltooid leven-debat.