Vacature: projectcoördinator DigiTaalhuis Plus

Gepubliceerd op: 5 juni 2020 11:36

Voor 12 uur per week voor de periode van 1 juli tot en met 31 december 2020, met kans op verlenging.

De organisatie

Bibliotheken Noord Fryslân is een grote bibliotheekorganisatie met vijftien vestigingen in negen gemeenten. In de dorpen zonder bibliotheek is een jeugdcollectie in school en voor wie niet meer naar de bieb kan komen, is er de Bibliotheek aan Huis. We hebben uitstekende leenvoorwaarden, recent ingerichte vestigingen, hebben goede openingstijden, organiseren elk jaar honderden activiteiten voor jong en oud, hebben in vrijwel iedere gemeente een Digi-Taalhuis én in een aantal vestigingen is of komt een DigiTaalhuis Plus. En voor dat laatste zijn we op zoek naar een projectcoördinator.

Over het DigiTaalhuis Plus

De Bibliotheek maakt jong en oud wegwijs in de wereld van de digitale geletterdheid. Dat doen we bijvoorbeeld met CoderDojo’s, Micro:bit-feestjes, makerkarren, 3D-printers, lasersnijders, robots en nog veel meer. En al die digitale dingen komen samen in het DigiTaalhuis Plus. Het DigiTaalhuisPlus is of gaat van start in zes vestigingen: Hallum, Dokkum, De Westereen, Kollum, Buitenpost enSurhuisterveen. We werken hiervoor samen met verschillende instanties, waaronder het onderwijs en de gemeenten. Vrijwilligers en studenten begeleiden de activiteiten.

Wie we zoeken

We zoeken een spin in het web, een netwerker, een echte regelaar, iemand die projecten door goede voorbereiding en gedegen begeleiding soepel en naar ieders tevredenheid uitvoert. Daarvoor beschik je over een goede portie organiserend vermogen en je neemt graag het initiatief. We zoeken iemand met een hands-on-mentaliteit, het spreekt dan ook voor zich dat je affiniteit hebt met de activiteiten in het DigiTaalhuis Plus en technisch en digitaal onderlegd bent.

De functie

De projectcoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van het project DigiTaalhuis Plus binnen zes vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân: Hallum, Dokkum, De Westereen, Kollum, Buitenpost en Surhuisterveen. Je werkt samen met collega’s van de Bibliotheek en samenwerkingsorganisatie. Samen met hen zorg je dat de activiteiten binnen het DigiTaalhuis Plus soepel verlopen, dat betekent dat je ook zorgt voor een goede planning en voor de logistiek. Je zult vergaderingen bijwonen, de administratie bijhouden, contacten onderhouden met onze partners en bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en studenten die de activiteiten binnen het DigiTaalhuis Plus begeleiden. Je zorgt dat zij goed voorbereid en gemotiveerd aan de slag gaan.

Daarnaast heb jij: 

  • Een afgeronde opleiding MBO+- Bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie 
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent een ondernemend type, kosten- en resultaatbewust en werkt planmatig
  • Je werkt nauwkeurig
  • Je bent gericht op samenwerking 

Wij bieden:

De functie is ingedeeld in schaal 7 (min. € 2.271,- tot max. € 3.010,- bruto bij 36 uur per week)van de cao Openbare Bibliotheken (salaristabel 1 juli 2019). De functie is in eerste instantie voorde periode van 1 juli tot en met 31 december 2020, met kans op uitloop.

Meer weten en solliciteren

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Doetie de Jager, tel. 06 51352194. Weet je genoeg en wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je motivatie en cv naar: solliciteren@bnfrl.nl. De gesprekken vinden plaats op 17 en 18 juni 2020.