ZKV Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020

Gepubliceerd op: 15 juni 2020 21:51

litertatuurprijs zeer kort verhaal schiermonnikoog 2020

Schrijf een zeer kort verhaal over het eiland en win de literatuurprijs van Schiermonnikoog! Meedoen kan tot 1 augustus 2020.

Meedoen?

255 gedichten kreeg de jury tijdens de eerste Literatuurprijs Schiermonnikoog voor de kiezen. Toen gingen de gedichten over de zee, nu ontvangt de driekoppige jury (Bert Visscher, cabaretier, burgemeester Ineke van Gent en Simone de Boer, oud-bibliothecaris) graag evenveel zeer korte verhalen over het eiland. Deze nieuwe, niet eerder gepubliceerde verhalen zijn minimaal 200 woorden lang en tellen maximaal 300 woorden. Een verhaal insturen naar biebschiermonnikoog@gmail.com kan tot 1 augustus 2020. Deelnemers maken kans op een kunstwerk van een kunstenaar van Schiermonnikoog, de winnaars worden op 19 september bekend gemaakt. De korte-verhalen-schrijvers hoeven niet op het eiland te wonen, maar er wel van te houden ;)

Nieuw: Publieksprijs voor jongeren (tot 18 jaar)

Jongeren tot 18 jaar worden dit jaar in het bijzonder uitgenodigd hun zeer korte verhaal over het thema 'eiland' op papier te zetten en in te sturen. Het publiek (bezoekers van de bibliotheek) kent jongeren namelijk een speciale publieksprijs toe. Daarvoor worden drie jongeren genomineerd.

Het wedstrijdreglement

1. Het thema voor de ZKV-wedstrijd van de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020 is “Eiland”.
2. Iedere deelnemer mag één Zeer Kort Verhaal insturen. De verhalen dienen in het Nederlands, Fries of in het Schiermonnikoogs te zijn geschreven.
3. Ingezonden verhalen bestaan uit minimaal 200 en maximaal driehonderd woorden.
4. Ingezonden verhalen mogen niet eerder gepubliceerd zijn. Dit geldt ook voor internet.
5. Het ZKV wordt aangeleverd in een Word-document: Lettertype Arial, 11 puntletter, regelafstand 1,5.
6. De inzender stuurt het ZKV zonder naamsvermelding op en vermeldt in een afzonderlijke bijlage: naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de titel van het korte verhaal.
7. De jury bestaat uit: Bert Visscher, cabaretier, Simone de Boer, oud-bibliothecaris en Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog.
8. Inzendingen kunnen worden ingestuurd naar de Bibliotheek Schiermonnikoog.
Via de mail: biebschiermonnikoog@gmail.com of
per post: Bibliotheek Schiermonnikoog, Torenstreek 18a, 9166 LK Schiermonnikoog.
9. Inzendingen kunnen worden ingezonden van 1 januari tot uiterlijk 1 augustus 2020, 24:00 uur. Inzendingen die na 1 augustus 2020 binnenkomen, worden uitgesloten.
10. De jury nomineert vijf korte verhalen voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020 en maakt de winnaars bekend op zaterdag 19 september 2020.
11. De vijf genomineerden worden vooraf via de mail op de hoogte gebracht.
12. De genomineerde verhalen hangen vanaf bekendmaking in Bibliotheek Schiermonnikoog.
13. De jury selecteert uit de vijf genomineerden drie prijswinnaars. De eerste prijs bestaat uit een kunstwerk van een kunstenaar van Schiermonnikoog.
14. Jongeren, geboren na 1 augustus 2002, komen in aanmerking voor de Jongerenprijs.
15. Voor de Jongerenprijs worden drie kandidaten genomineerd. Deze prijs wordt ook op zaterdag 19 september 2020 bekendgemaakt.
16. Bezoekers van de Bibliotheek Schiermonnikoog krijgen de gelegenheid om als publieksjury de kans om hun favoriete verhaal aan te wijzen voor de Publieksprijs.
17. Iedereen kan meedoen aan de ZKV Verhalenwedstrijd om de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020, met uitzondering van juryleden en medewerkers van de betrokken organisaties.
18. Alle deelnemers krijgen een bevestiging van hun inzending en een uitnodiging voor de prijsuitreiking.
19. Met deelname geeft de schrijver vooraf toestemming tot mogelijke opname van het korte verhaal in een bloemlezing of E-bundel, met de werktitel ‘Het eiland’. Deelnemers behouden hun auteursrecht.
20. Inzendingen die niet voldoen aan dit wedstrijdreglement worden door de jury uitgesloten van deelname.
21. In gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de organisatie. Aan dit reglement kunnen geen bijkomende rechten worden ontleend.
22. Over de stand en gang van zaken én over de juryuitspraak wordt niet gecorrespondeerd.
 

Literatuurprijs Schiermonnikoog is een initiatief van

De Bibliotheek, Kunstgroep SJain en De Literaire Werkplaats. Kunstgroep SJain is opgebouwd uit de organisaties: Pottenbakkerij Hjirre, Atelier Romy, Galerie Ogygia, Atelier Schier en Open Atelier KunstFaam