Workshops in de Week van de Mediawijsheid

Gepubliceerd op: 13 november 2017 12:53

Van 17 t/m 24 november 2017 is het Week van de Mediawijsheid en ook Bibliotheek Noord Fryslân doet mee! De huidige generatie jongeren groeit op in een wereld vol media. In de workshop 'Onbeperkt internet: Uw kind online' en workshop 'Wijs met media' gaan we met elkaar in gesprek over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zo leren we elkaars leefwerelden beter begrijpen en leren we hoe we de volgende stap zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst. De workshops worden gegeven in samenwerking met Family Factory.

Workshop onbeperkt internet: Uw kind online

Gezinnen hebben steeds meer beeldschermen in huis en de tijd die we doorbrengen op tablet, telefoon of televisie wordt steeds langer. Hoe gaat u hier als ouder mee om? Weet u wat uw kind online doet en hoe bewaakt u de veiligheid? De workshop Onbeperkt internet vergroot de positieve betrokkenheid van u als ouder bij het digitale leven van uw kind.

Workshop voor ouders: Wijs met media

Tijdens de workshop Wijs met media gaat u in gesprek met andere ouders over kinderen en (sociale) media. Hoe maakt u uw kinderen mediawijs en hoe doen anderen dat? Hebben ze afspraken gemaakt over beeldschermtijd, kijken ze mee? U gaat met veel praktische tips van ervaringsdeskundigen én Family Factory naar huis.

De workshop is gratis voor leden met een luxe-abonnement, €5 voor leden en €7,50 voor niet-leden.