Winnaars thuiseditie Vakantielezen krijgen boek

Gepubliceerd op: 7 september 2020 16:07

Afgelopen zomer deden duizenden kinderen mee aan een leuke leeswedstrijd, de thuiseditie van Vakantielezen. Acht kinderen uit Noord-Fryslân wonnen met hun deelname een mooi boek.

De wedstrijd

De thuiseditie van Vakantielezen was een wedstrijd voor kinderen van groep 3 en 4. Samen met hun gezin of vriendjes en vriendinnetjes konden ze hieraan meedoen. Elk team reisde op www.vakantie-lezen.nl langs zes landen, voerde opdrachten uit en ging zo op jacht naar verschillende schatten. Wie een schat vond, kon daarbij bij de bibliotheek een sticker halen voor zijn of haar landkaart. En wie de landkaart vol had, maakte kans op een bijzondere prijs.

Prijsuitreikingen

In Noord-Fryslân wonnen acht kinderen het mooie boek Bob Popcorn van Maranka Rinck. Zij worden uitgenodigd om naar de bibliotheek te komen en hun prijs in ontvangst te nemen. Op de foto Rosalynn met haar nieuwe boek de bibliotheek van Surhuisterveen. In totaal deden bijna tienduizend kinderen aan deze bijzondere leeswedstrijd.

Bob Popcorn

Bob Popcorn is een mooi boek met grappige tekeningen in zwart-wit, voor kinderen vanaf 7,5 jaar. Het gaat over Ellis die stiekem popcorn uitdeelt in de klas. Als maar niemand haar verraadt! Popcornmannetje Bob, haar geheime vriend, zoekt uit wat Ellis' klasgenoten en de kleerkrachten van plan zijn.