Winnaars Kinderjury bekend!

Gepubliceerd op: 12 juni 2017 12:18

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend! 'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen' van Andy Griffiths en Terry Denton is het populairst onder de stemmers van 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar 'Dagboek van een muts 10 – Puppy Love' van Rachel Renée Russell. Er is in totaal maar liefst 29.851 keer gestemd!

Pluim van de Senaat

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de prijzen uit en mocht daarnaast haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar 'De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre' van Marte Jongbloed en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar 'Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli' van Jozua Douglas.

De Nederlandse Kinderjury

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publiekprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Voor de vierde keer vond de uitreiking van de Nederlandse Kinderjury plaats op de Kinderboekenparade. Kinderboekenparade is een festival rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag, waarbij kinderen de kans krijgen om optredens en voorstellingen te zien en hun favoriete auteur en illustrator te ontmoeten.