Website oude foto's Achtkarspelen

Gepubliceerd op: 21 maart 2018 10:06

Historische foto station Buitenpost

Sinds enkele maanden staat de nieuwe fotopagina van Stichting Oud Achtkarspelen online. U vindt hier een kleine drieduizend (voornamelijk oude) foto's en ansichtkaarten van alle dorpen uit de gemeente.

Vier bestuursleden van de stichting zijn al een half jaar bezig met het scannen en uploaden van foto's en het zoeken van bijbehorende informatie. Er is aan de foto's een code gegeven, zodat ze op volgorde in beeld komen. Bezoekers van de website kunnen als het ware door de straten 'lopen' en zien hoe deze in de laatste eeuw zijn veranderd. De stichting ontvang graag meer (gescande) foto's om het beeld completer te maken. Heeft u nog beeldmateriaal? Dan kunt u een bericht achterlaten via het contactformulier van de stichting.

De Stichting heeft als doel het kweken van belangstelling voor de historie van Achtkarspelen. Hierbij kunt u denken aan materieel erfgoed als monumenten, archeologie, het cultuurlandschap en beelmateriaal, maar ook aan immaterieel erfgoed, als verhalen, tradities, ambachten en rituelen. Voor meer informatie kunt u ook terecht in de Historische InformatiePunten in de bibliotheken van Buitenpost en Surhuisterveen.