Voorleesactiviteit voor peuters en kleuters

Gepubliceerd op: 24 december 2018 10:28

Van 21 januari t/m 4 februari komt Spelen met Boek en Muziek naar tien bibliotheken. Peuters en kleuters zijn van harte welkom om naar het verhaal van kater Harry te luisteren en samen te spelen en muziek te maken.

Spelen met Boek en Muziek

Het boek Een huis voor Harry gaat over de zwaarlijvige huiskater Harry. Hij zit het liefst veilig binnen, maar als vlinder Vera hem op een dag uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, tot hij niet meer weet waar hij is… Gelukkig ontmoet Harry andere katten die hem de weg wijzen naar Vera. Zou hij zijn huis weer terugvinden?

Het Muziekbeestje (Hinke Schwering-Strien) leest het prachtige boek van Leo Timmers (Querido) voor. De peuters en kleuters beleven Harry’s avonturen mee door te zingen, muziek te maken, te sluipen als een poes, tikkertje te doen en nog veel meer. Superleuk! Het duurt ruim een half uur (zonder pauze).

Aanmelden

Spelen met Boek en Muziek komt naar onderstaande bibliotheken De toegang is gratis, maar omdat er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is, moeten peuters en kleuter vooraf aangemeld worden. Klik op de biblitoheek van je keuze en het wijst zich vanzelf. (Groot)ouders en verzorgers zijn natuurlijk altijd welkom.

Voorlezen, elke dag een feest!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari t/m 2 februari, draait alles om voorlezen aan peuters en kleuters. Spelen met Boek en Muziek draait om het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers (Queriodo).