Vakantielezen voor kinderen van 6-8 jaar

Gepubliceerd op: 30 juni 2020 16:59

De afgelopen weken ontvingen 648 kinderen in Noard-Fryslân de Vakantieleestas van de Bibliotheek. Met de boeken uit de tas en de digitale Thuiseditie van Vakantielezen, houden ze hun leesplezier de komende zomer op peil.

De 648 kinderen van de groepen 3 en 4 van 21 scholen in Noard-Fryslân doen mee aan Vakantielezen. Zij kregen een tas met het mooie Zomer-Doeboek, een leesboek uit de serie Tijgerlezen en drie boeken van de Bibliotheek mee naar huis. In de tas zitten ook een bijzondere schatkaart en tips voor ouders om gezellig samen met hun kind te lezen

De kinderen zijn erg enthousiast over de tasjes met inhoud. “Bij het uitdelen vertelde een van de kinderen dat hij de tas ging verstoppen, omdat hij anders al begint met lezen voor het vakantie is. Nou, dan weet je zeker dat de boeken erg welkom zijn!”, zegt leesconsulente Miny Verheij van Bibliotheken Noord Fryslân verheugd.
 

Digitale Thuiseditie voor alle kinderen van 6-8 jaar

Nieuw dit jaar is de digitale Thuiseditie van Vakantielezen, waarbij kinderen met www.vakantie-lezen.nl op schatten jagen. Ze reizen al lezend langs 6 landen. Door opdrachten uit te voeren, vinden ze verstopte schatten. Wie een schat vindt, haalt bij de Bibliotheek een sticker voor de landkaart. En is de hele landkaart vol, dan maken de kinderen kans op een bijzondere prijs.

Heeft uw kind van 6-8 jaar geen Vakantieleestas met landkaart ontvangen en wel hij/zij graag mee op schattenjacht? Haal dan het speciaal door ons uitgegeven zomermagazine mèt landkaart in één van onze bibliotheken. Zolang de voorraad strekt. Alvast veel vakantieleesplezier gewenst!