Vakantiebieb 2017

Gepubliceerd op: 22 mei 2017 09:56

1 juni gaat de VakantieBieb weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen de hele zomer toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.

Lezen in de vakantie is leuk en slim

In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil. 

Mooie e-books voor 6-18 jaar

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen zoals De Grijze Jager van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave en Verdacht van Carry Slee.

Ook ruime keuze voor volwassenen

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van
Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij en Hittegolf van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet

De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in
de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Goed toegankelijk voor iedereen

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). 

Openingstijden

VakantieBieb jeugd:           1 juni t/m 31 augustus 2017

VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2017