Start nieuwe leesclub in Harlingen

Gepubliceerd op: 21 september 2018 14:47

In Harlingen start een nieuwe leesclub. In bibliotheek Harlingen is op dinsdagmiddag 23 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

Leesclub Senia en bibliotheek

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft. 

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op 23 oktober in bibliotheek Harlingen, aan de Grote Bredeplaats 26 in Harlingen. Aanvang 13.30 uur. Graag aanmelden bij Wilhelmien Kalter, contactpersoon van, via e-mail wilhelmien.kalter@senia.nl.