Poëziebundel uitgereikt aan wethouder Waadhoeke

Gepubliceerd op: 11 september 2019 15:32

Op woensdag 11 september ontving wethouder Boukje Tol van gemeente Waadhoeke de poëziebundel Dichterbij, Tichterby, uit handen van Paulien Schreuder, directeur Bibliotheek Noord Fryslân. Deze bijzondere bundel is gemaakt door cursisten van de Digi-Taalhuizen in Dokkum en Harlingen. Hierna besprak de wethouder het belang van taal- en digitale vaardigheden voor alle inwoners van Waadhoeke.

De presentatie van de bundel vond plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering, waarin Stichting Lezen & Schrijven aandacht vraagt voor het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid. Want hoe beter mensen kunnen lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer, hoe beter zij kunnen meedoen in de samenleving.

Inwoners van Noard-Fryslân die hulp wensen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden, kunnen terecht bij de acht Digi-Taalhuizen van Bibliotheken Noord Fryslân. Deelnemers geven aan meer zelfvertrouwen te krijgen, eerder hulp te durven vragen en er meer op uit durven gaan. En een aantal deelnemers ging op een bijzondere manier met taal bezig, zij maakten (soms voor het eerst in hun leven) een gedicht. De gedichten werden geschreven in hun ‘memmetaal’ (Nederlands, Frysk of Arabisch bijvoorbeeld), naar het Nederlands vertaald met hulp van hun lerares of vrijwilligers en gebundeld en deze week gepresenteerd. En daar waren ze maar wat trots op.

Dichterbij, Tichterby wordt uitgedeeld bij de bibliotheekactiviteiten rond de Week van de Alfabetisering.