Plastificeren boeken door Westereen Handelscentrum

Gepubliceerd op: 11 februari 2020 13:28

De Bibliotheek koopt haar boeken in bij de boekhandel, laat ze plastificeren door het Westereen Handelscentrum en brengt ze dan direct naar de verschillende bibliotheken. Zo kan het gebeuren dat boeken die ‘s avonds bij De Wereld Draait Door te zien zijn, de volgende dag al in de Bibliotheek liggen.

Samenwerking met Westereen Handelscentrum

In januari opende het Westereen Handelscentrum. Centraal daarbij staat levensecht leren voor jong en oud. In het centrum werken lokale ondernemers, ROC Friese Poort, Bibliotheken Noord Fryslân, Gemeente Dantumadiel en Kennislab Noord Oost Friesland samen. Bibliotheken Noord Fryslân is de eerste klant van het handelscentrum. Zij laat haar boeken plastificeren door studenten van ROC Friese Poort. Speciaal hiervoor zijn een plastificeer- en een inbindmachine aangeschaft. Na een training door medewerkers van de Bibliotheek zijn de studenten enthousiast aan hun werkzaamheden begonnen. Zij leren zo in de praktijk wat hun toekomstige werkveld inhoudt en kunnen hun talenten ontwikkelen. De eerste boeken zijn in januari geleverd en daar zijn de studenten, de docenten en de Bibliotheek trots op.

Jesse en Jordy werken voor de Bibliotheek

Op dit moment wordt het plastificeren uitgevoerd door Jesse de Jong en Jordy Kempenaar. Met verschillende ondernemers en leerlingen werken ze aan dit project. Beide leerlingen volgen de opleiding logistiek teamleider op ROC Friese Poort in Leeuwarden en hebben twee dagen per week les op locatie in De Westereen. “Het plastificeren is een precies werkje. Eerst gaan de boeken door een plastificeermachine en krijgen ze een plastic beschermlaag. Daarna wordt het overtollig plastic van het boek gesneden. Hiervoor moet het boek opgemeten worden en moet de machine tot op de millimeter nauwkeurig worden ingesteld.” De Bibliotheek bedankt Jesse en Jordy voor hun uitstekende werk en wenst ze veel succes met hun opleiding.