Nieuwe openingstijden vanaf 1 januari 2018

Gepubliceerd op: 22 december 2017 10:40

Vanaf 1 januari 2018 veranderen de openingstijden een aantal vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân. Het opvallendst is waarschijnlijk dat Bibliotheek Dokkum tijdens de wintermaanden, van oktober tot en met maart de deuren op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 open zet. Verder sluiten een aantal bibliotheken op rustige avonden om op ochtenden meer bezoekers te kunnen ontvangen.

Zaterdagen zijn voor de meeste mensen drukbezette dagen door sport, werk en boodschappen. Op zondagen willen de meeste mensen graag tijd met hun gezin doorbrengen én iets leuks doen. Er zijn meer bibliotheken in het land op zondag open en dat zijn daar goed bezochte dagen. Daarom zet Bibliotheek Dokkum op de zondagen in de wintermaanden de deuren open en zijn er diverse activiteiten. Zo is er op 28 januari een poppentheater in het kader van de Nationale Voorleesdagen. En op een aantal andere zondagen kunnen jong en oud leren programmeren tijdens een Arduino-workshop.

Bibliotheken Buitenpost, Franeker, Kollum, St.-Annaparochie en Surhuisterveen gaan een of twee avonden per week dicht. De avonden waren vaak de rustigste momenten in de Bibliotheek. Er is meer behoefte aan ochtenden, zo blijkt uit onderzoek. Cursisten van het Digi-Taalhuis en andere taal- en computercursussen zoeken naar een geschikte plek om te oefenen. Met deze extra ochtend biedt de bibliotheek daarvoor een oplossing.

Alle leden hebben inmiddels bericht gehad over de nieuwe openingstijden. Vanaf 1 januari vindt u ze ook op deze website. Bekijk de openingstijden van Buitenpost, Surhuisterveen, Dokkum en St.-Annaparochie.