Nieuwe leesclub geschiedenis in Friesland

Gepubliceerd op: 18 januari 2019 11:37

Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste landelijke Week van de Leesclub plaats.

Doel van deze week is om mensen die graag lezen enthousiast te maken om boeken te bespreken in een leesclub. In Franeker en in Buitenpost start in die week een nieuwe leesclub geschiedenis, op initiatief van Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. Senia start in deze week op 12 plaatsen in Friesland zo’n leesclub, waarbij ze samenwerkt met o.a. het Friesch Dagblad.

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Zeker als het om boeken over geschiedenis gaat, is het heel interessant om er na het lezen met anderen over te praten.

Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

Informatiebijeenkomsten in Bibliotheek Franeker, Buitenpost, Harlingen en Dokkum

Op dinsdag 29 januari om 13.30 uur is er een bijeenkomst in Bibliotheek Franeker, woensdag 30 januari om 14.00 uur is er een bijeenkomst in Bibliotheek Buitenpost en vrijdag 1 februari om 13.30 uur in Bibliotheek Harlingen en vrijdag 1 februari om 13.00 uur in Bibliotheek Dokkum. Tijdens de bijeenkomst geven vrijwilligers van Senia informatie over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend, na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden, kunt u ervoor kiezen om mee te doen.

Mocht u verhinderd zijn maar wel belangstelling hebben, kunt u dit melden bij info@senia.nl, dan wordt u op de hoogte gehouden. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl