Nieuw lid raad van toezicht Bibliotheken Noord Fryslân

Gepubliceerd op: 1 februari 2019 11:08

De raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) heeft vanaf 1 januari 2019 een nieuw lid. Peter van den Broek volgt Corrie van Noort op, die na 8 jaar afscheid neemt. Bibliotheken Noord Fryslân zocht een lid voor de raad van toezicht met hart voor marketing en communicatie. Met de benoeming van Peter van den Broek is dat zeker gelukt.

Werk en ervaring Peter van den Broek

Van den Broek woont in Grou en is eigenaar van MerkMakers waar hij werkt als MerkCoach. Hij begon zijn carrière als marketing adviseur en groeide door naar marketing manager om vervolgens werkzaam te zijn als strategy and business development manager bij VosLibert reclame. Ook bestuurlijk heeft Van den Broek ruime ervaring opgedaan. Zo is hij bestuurslid bij stichting Keunstwurk, was lid van de raad van toezicht bij ROS Friesland en zat in het PBO bij Omrop Fryslân. Daarnaast is Van den Broek mede-eigenaar van LinkedGolf, een online netwerk voor de ondernemende golfer.

Passie voor de Bibliotheek

“Een aantal jaren geleden heb ik een opdracht gedaan voor de Bibliotheek wat resulteerde in een aantal prachtige video’s. Daarnaast heb ik de organisatie ondersteund in de marketingcommunicatie tijdens een bezuinigingsoperatie. Op deze manier heb ik de wereld van de Bibliotheek goed leren kennen. Mijn passie voor de Bibliotheek kan ik nu opnieuw inzetten als lid van de raad van toezicht.”

Raad van toezicht

De raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân houdt toezicht op de bestuurder en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. De raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit:

- Jitse Kingma (voorzitter)
- Leontine Bijleveld (vice-voorzitter)
- Raud Dijkstra
- Rachel van den Hoogen
- Peter van den Broek