Nederland Leest 2019: een gratis boek, Ronald Giphart op bezoek en repaircafés in de biblbiotheek

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019 22:03

November, dat vinden wij van de bibliotheek misschien wel de mooiste maand van het jaar. Niet om de regen, de herfststormen of de eerste vorst, maar omdat de bibliotheek de hele maand in het teken staat van Nederland Leest. Omdat we dan iedereen, ook niet-leden, een boek cadeau mogen doen, omdat de ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart naar de bibliotheek komt, Sytze Pruiksma ook, en omdat we -passend bij het thema duurzaamheid- repaircafés organiseren. Mooi toch, november?

Een gratis boek voor iedereen

Deze hele maand krijgt u van de bibliotheek het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Zijn mooiste, niet eerder gepubliceerde natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld. Ronald Giphart schreef er een voorwoord bij en de verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Het boek is tot 30 november, maar zolang de voorraad strekt gratis verkrijgbaar in al onze bibliotheken.

Ronald Giphart in Dokkum en Harlingen

Niemand minder dan de ambassadeur van Nederland Leest, auteur Ronald Giphart komt donderdag 28 november naar Bibliotheek Dokkum en vrijdag 29 november naar Bibliotheek Harlingen. Duurzaamheid is het thema van Nederland Leest en dus ook het thema van deze mooie, onderhoudende avond. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en via onze website.

Repaircafé: mooie spullen weer gefixt

Een haperende föhn, een knipperende lamp, een te langzame mixer, een jas met een gat: u kunt ze weggooien, maar het kan ook anders. Duurzamer. In Buitenpost, Harlingen, St.-Annaparochie, Franeker en op Schiermonnikoog organiseren we in november het repaircafé. Repareer met een aantal kundige vrijwilligers uw kapotte, dierbare spullen. Zo bespaart u geld én spaart u het milieu. Gratis toegang.

Data en locaties:

Slotavond met Sytze Pruiksma op Schiermonnikoog

Klankkunstenaar en vogelaar Sytze Pruiksma is één van de gasten tijdens de slotavond op Schiermonnikoog. Hij vertelt over zijn reis naar Groenland, waar hij op zoek ging naar de gevolgen van klimaatveranderingen en over de verarming van de biodiversiteit in ons eigen landschap. Hij gaat daarover én over duurzaamheid in gesprek met andere experts en met u op zaterdag 30 november.