Kinderen demonstreren robotkennis in bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 november 2017 13:05

Het thema van de landelijke bibliotheekactie Nederland Leest is dit jaar robotica. Iedereen krijgt daarom het boek Ik, robot van de bibliotheek cadeau én de bibliotheek nodigde leerlingen van De Mienskip en It Skriuwboerd uit om te laten zien wat zij allemaal al weten van robots en programmeren. Ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn welkom op maandag 27 november in Buitenpost en donderdag 30 november in Surhuisterveen.

Robots zijn overal. Ze kunnen al onkruid wieden en het gras maaien, stofzuigen, verhalen schrijven, voor ons zorgen en werken in fabrieken. Om klaar te zijn voor de toekomst leren kinderen ook op school over robots en programmeren. En die kennis demonstreren ze deze maand in de bibliotheek. De leerlingen van groep 5 van De Mienskip uit Buitenpost komen op 27 november (10.30-12.00) naar de bieb en groepen 7 en 8 van It Skriuwboerd uit Surhuisterveen op 30 november (12.30-14.00). Zij doen daar workshops Micro:Bit of Scratch.

En pake’s, beppe’s, heiten en memmen: iedereen mag komen kijken wat de leerlingen al kunnen op het gebied van programmeren. De kinderen leggen graag uit hoe het moet en wie weet mogen (groot)ouders -onder begeleiding van de leerlingen natuurlijk- ook wel even aan de slag!