Friese bibliotheken geven Fries Sinterklaasdoeboek cadeau

Gepubliceerd op: 12 november 2019 14:24

Vanaf 12 november ligt in alle Friese bibliotheken het eerste Friestalige Sinterklaasdoeboek klaar. Voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s, kortom voor iedereen die van spelletjes houdt en het leuk vindt om Fries te lezen.

Help Fietspiet met zijn elfstedentocht, maak de ‘grutte wurdsiker’ of ga lekker kleuren. Er zit van alles in. Het doeboek en een leuke kleurplaat is tot en met 5 december gratis op te halen bij een van de Friese Bibliotheken. Wees er snel bij, want op is op.

Nationale sinterklaasboekenactie
Met het doeboek sluiten de Friese bibliotheken aan bij de nationale sinterklaasboekenactie van de Poiesz Supermarkten en Unilever. Zij brengen landelijk drie Sinterklaasboeken uit geschreven door Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk. Dit jaar worden deze boeken voor het eerst in het Fries vertaald. Deze prentenboeken krijg je cadeau bij je boodschappen. Uiteraard zijn ze ook te leen bij de bibliotheken in Fryslân.

Meertaligheid
De Friese bibliotheken stimuleren meertaligheid omdat het veel voordelen heeft. Zo zorgt meertaligheid onder andere voor een betere communicatieve en sociale ontwikkeling. Hoe meer je de taal gebruikt hoe beter de ontwikkeling van die taal. Dat geldt natuurlijk ook voor het Fries. De bibliotheken zijn daarom erg blij met de Friese vertaling van de prentenboeken en het Friese Dochboek. De vertaling en de ontwikkeling van het doeboek was in samenwerking met Fers.