Dronryp eert Alma Tadema: tentoonstelling in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 19 september 2016 11:05

Van 30 september tot en met 26 november presenteert de Wurkgroep Historysk Dronryp een Hommage aan Alma Tadema. De hommage bestaat uit een tentoonstelling in de Bibliotheek en een kunstroute door de oude kern van Dronryp.

Tentoonstelling

In samenwerking met Tresoar exposeert Bibliotheek Dronryp een selectie tekeningen en knipsels die Alma Tadema maakte toen hij een jaar of 14 was. Het nooit eerder vertoonde materiaal laat zien dat Tadema al heel jong over een uitzonderlijk tekentalent beschikte. Een tweede deel van de collectie wordt in Tresoar tentoongesteld.

Kunstroute

De kunstroute begint en eindigt bij de Bibliotheek en voert langs 24 etalages van voormalige winkels uit de jaren zestig. In de etalages worden tien reproducties van Alma Tadema en veertien kunstwerken van hedendaagse kunstenaars tentoongesteld. Met dit werk reageren ze elk op eigen wijze op het werk van Tadema. Naast de kunstwerken zijn ook het geboortehuis en het beeld van Alma Tadema te zien tijdens de kunstroute.

Openingstijden

De tentoonstelling is tussen 1 oktober en 26 november te bewonderen in Bibliotheek Dronryp. De Bibliotheek is op dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De etalages zijn dagelijks te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang.

Officiële opening

De Hommage aan Alma Tadema wordt op vrijdag 30 september om 15.00 uur officieel geopend door burgemeester Tom van Mourik in de katholieke kerk van Dronryp. Tijdens deze opening wordt een vroeg werk van Tadema tentoongesteld: het portret Marie Joséphine Jacoba van Marcke de Lummen. Het werk is afkomstig uit een privécollectie. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.Kijk voor meer informatie op www.dronrijp.nl/almatadema.