Doe mee met de gedichtenwedstrijd

Gepubliceerd op: 17 januari 2018 21:10

Leeuwarden Fryslân 2018 gaat over dromen najagen door middel van culturele kruisbestuivingen. LF2018 biedt een platform voor diverse uitingen. Hierbij aansluitend organiseert Kunstgroep SJain en Bibliotheek Schiermonnikoog een gedichten wedstrijd.

Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijd. De uitdaging aan de deelnemers is om in een gedicht het gevoel te verwoorden wat ‘De zee’ bij je teweeg brengt en voor je betekent. De gedichten kunnen tot uiterlijk 14 september worden ingestuurd.

Voorwaarden deelname gedichtenwedstrijd

1. Het thema van deze wedstrijd is De zee.

2. Iedere deelnemer mag maximaal twee gedichten insturen. Gedichten dienen in het Nederlands, Fries of Eilanders zijn geschreven.  

3. Het gedicht heeft een maximale lengte van 30 regels, inclusief witregels en titelregel.  

4. Het gedicht wordt aangeleverd in een Word-document zonder opmaak, Lettertype Times New Roman, 12 punts letter, regelafstand 1,5. 

5. De inzender stuurt het gedicht zonder naamsvermelding en vermeldt in een afzonderlijke bijlage: naam, adres, telefoonnummer en de titel van het gedicht (of de eerste regel).  

6. De jury bestaat uit: Bert Visscher, cabaretier, Simone de Boer, bibliothecaresse,en Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog.

7. Inzendingen kunnen worden ingestuurd vanaf 15 januari tot uiterlijk 14 september 2018 naar :

biebschiermonnikoog@gmail.comof per post naar: Bibliotheek Schiermonnikoog, Torenstreek 18a, 9166 LK  Schiermonnikoog.

8. De jury nomineert vijf gedichten voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2018 en maakt de winnaar bekend op zaterdag 22 september om 16.00 uur  in de Got Tjark op Schiermonnikoog. 

9. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

10. Iedereen kan meedoen aan dit poezie evenement.

11. Met deelname geeft de dichter toestemming tot het plaatsen van het gedicht in de E-bundel ‘De zee..’

12. Inzendingen die niet voldoen aan deze voorwaarden worden uitgesloten van deelname.