De nieuwe online Bibliotheek app en App-tour

Gepubliceerd op: 10 september 2020 09:59

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kan dit heel gemakkelijk. E-books en luisterboeken kunt u nu lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

Hulp nodig bij installeren van de app? of een andere digitale vraag?

Wilt u hulp bij het downloaden, installeren van de app of heeft u een andere digitale vraag? Bijvoorbeeld hoe u een e-mail verzend vanaf uw iPad of hoe u een Whatsapp kunt versturen met uw mobiel? Kom dan op vrijdag 2 oktober van 13.30 - 18.00 uur naar de Bibliotheek van Dokkum.

 Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

In de nieuwe app staan alle e-books en luisterboeken van de Bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat er eerder twee aparte apps voor e-books en luisterboeken waren. Gebruikers hoeven niet meer naar de website van de online Bibliotheek om titels te lenen: dat kan nu ook direct in de app. Daarnaast heeft de app functies om het lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en kunnen ze previews bekijken of een fragment beluisteren. Bij de meeste abonnementen kunnen Bibliotheekleden 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen voor een periode van 3 weken. Dan wordt het boek (natuurlijk) automatisch teruggebracht!

Digitale hulp met de App - tour

Om de nieuwe app te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op vrijdag 2 oktober van 13.30 - 18.00 uur naar bibliotheek Dokkum komen. Op deze middag helpen medewerkers van de bibliotheek om mensen de nieuwe app van de online Bibliotheek te laten zien en uit te leggen hoe zij zich kunnen registeren en hun eerste e-book of luisterboek kunnen downloaden.

Nog meer digitale hulp nodig? Ook dan kunt u terecht bij de Bibliotheek. Op dezelfde middag zijn er medewerkers aanwezig die u met een (kleine) digitale vraag kunnen helpen. Vergeet uw iPad, tablet, mobiel of laptop niet!