Coronaverhalen voor kleine kinderen

Gepubliceerd op: 7 april 2020 14:23

Binnenblijven? Niet naar opa en oma? En ook niet naar de speeltuin met je beste vriendjes? Er zijn nu twee bijzondere boekjes over corona, voor peuters en kleuters.

Voor kleine kinderen is de huidige situatie nog moeilijker te begrijpen dan voor hun ouders. Hun dagen zien er ineens heel anders uit. Familie komt niet meer op bezoek. Ze kunnen niet met hun vriendjes spelen en hun ouders zijn altijd thuis. Of hun ouders zijn juist veel weg, bijvoorbeeld omdat ze in de zorg werken. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er twee verhalen over corona gemaakt.

Tomke achter it rút

Ek foar bern is it dreech dat se no net nei pake, beppe, oare famylje en freonen kinne. Tomke wit dêr alles fan! Hy wol wol graach nei buorman Piter, mar dy wennet yn in grut hûs mei oare âlde minsken en dêr mei hy no net hinne. Mar Tomke hat in idee! Yn it ferhaaltsje ‘Achter it rút’ heare bern hoe Tomke syn buorman helpt de dei troch te kommen.

Flip, grote vriend en corona

In het informatief prentenboek Flip, grote vriend en corona legt grote vriend aan Flip uit wat corona is. Dit verhaal is geschikt voor kinderen van 3-7 jaar. Aan kleine kinderen kunt u het voorlezen. Kinderen die al een beetje kunnen lezen, kunnen het ook samen met hun ouders of grotere broer of zus lezen. De teksten zijn geschreven op het niveau van groep 3. Van dit verhaal is ook een voorleesvideo gemaakt.