Burgemeester Waanders op werkbezoek bij bibliotheken Waadhoeke

Gepubliceerd op: 3 juni 2019 10:43

Vorige week bezocht burgemeester Marga Waanders van de Waadhoeke de bibliotheken in Franeker, Dronryp en St.- Annaparochie. Aan een oproep van de burgemeester om nader kennis te maken met bedrijven en organisaties in haar werkgebied, had Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) direct gehoor gegeven. Op woensdag 29 mei ontving de Bibliotheek haar in het prachtige gebouw van Bibliotheek Franeker.

Basisvaardigheden

Mariska Hibma, consulent Basisvaardigheden bij BNF, praatte de burgemeester bij over de uitgebreide dienstverlening op het gebied van basisvaardigheden en over de samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven, het Friesland College en De Skûle. Leidinggevende Educatie, Doetie de Jager, vertelde over de dienstverlening van BNF aan scholen, kinderopvang en binnenkort ook het consultatiebureau.

Digitale vaardigheden

In Dronryp maakte Marga Waanders kennis met de dienstverlening van de Bibliotheek op het gebied van digitale geletterdheid. Tijdens dit bezoek tekenden Elan Onderwijsgroep en BNF ook de samenwerkingsovereenkomst voor de uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen het iNNOVATORIUM van Elan Onderwijsgroep en BNF. Om de burgemeester te informeren over digitale vaardigheden, verzorgde een aantal enthousiaste kinderen een workshop. Zo werd er druk geoefend met een Green Screen.

Bibliotheek St.- Annaparochie

Het werkbezoek werd in bibliotheek St.- Annaparochie afgesloten met een rondleiding door bibliotheekmedewerker Ali Bronger. Zij vertelde onder andere over het retailconcept dat BNF gebruikt. De burgemeester was onder de indruk van de mooie bibliotheken en de verscheidenheid aan diensten en dienstverlening en de medewerkers van de Bibliotheek waren enthousiast over de nadere kennismaking.