Burgemeester Schiermonnikoog op bezoek bij BNF

Gepubliceerd op: 2 mei 2019 12:52

Op woensdag 24 april, kwam burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog en beleidsambtenaar Ellen Arends, naar de vaste wal voor een werkbezoek. De reden? Laten zien wat de Bibliotheek haar nieuwe rol is en de moderne uitstraling van de Bibliotheek.

Met het team van BNF, stapte de burgemeester en de beleidsambtenaar in een busje op weg naar een aantal bibliotheekvestigingen. 

De eerste stop was Bibliotheek De Westereen. Deze vestiging van BNF huisvest samen met een brede school. Sinds kort hebben we een Makerkar en een Digi- Taalhuis Plus. Tijdens dit bezoek bespraken we de aanpak van onze ketenpartners in het Digi- Taalhuis (Plus). Als extraatje, introduceerde collega Marike onze Makerkar. Met de lasersnijder maakte ze een sleutelhanger van het eiland Schiermonnikoog. Dat werd zeker op prijs gesteld.

De tweede stop was Bibliotheek Surhuisterveen, een bibliotheek die nog in ontwikkeling is op het gebied van digitale vaardigheden en het Digi- Taalhuis Plus. In Surhuisterveen werden de plannen van de Bibliotheek in het MFC It Vleckehûs toegelicht.

Als laatste vestiging, Bibliotheek Harlingen. Deze bibliotheekvestiging is onlangs opnieuw geopend in een uniek concept. Een samenwerking en gezamenlijke huisvesting van drie partijen, waaronder het gemeentemuseum Hannemahuis, Boekhandel van der Velde en de Bibliotheek. Na een rondleiding door de nieuwe bibliotheek, de boekhandel en een lunch in de prachtige tuin van de bibliotheek, ging het gezelschap weer op weg richting Lauwersoog - Schiermonnikoog.

Het was een inspirerende dag, alsof we op schoolreisje waren!