Burgemeesters lopen stage in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 24 juli 2020 10:17

Woensdag 23 juli kwam Oebele Brouwer, burgemeester van Achtkarspelen, naar bibliotheek Surhuisterveen. Hij bezocht de activiteit Bibberen maar! Op 5 augustus komt burgemeester Agricola naar Bibliotheek De Westereen om daar mee te lopen tijdens de zomeractiviteit Bloxels.

Bibberen maar! En Bloxels zijn twee van de acht verschillende activiteiten die we deze zomer organiseren. Speciaal voor jongeren van 7 t/m 14 jaar. Vier jongens uit Surhuisterveen en omgeving bouwden afgelopen woensdag een bibberbeestje. Met behulp van een motortje en batterijtje kunnen ze hun beestje laten bewegen. Deze activiteit werd begeleid door Remco Post, één van de jongeren uit de regio met veel kennis van digitale technologie, die speciaal hiervoor een traing volgde bij de Bibliotheek.

En wat ze ervan vonden?

De aanwezige kinderen vonden het prachtig en waren ervan onder de indruk dat de burgemeester hen had geholpen. Ook de burgemeester zelf vond het een bijzondere activiteit: “Sjoch, dit is moai. De jeugd oan ‘e technyk, dat is ek de takomst en it begjint mei it moaie fine nifelwurk. En hjir yn in moaie omjouwing mei de boeken om ús hinne. Dus ik fûn it hartstikke moai dat ik hjir fannemoarn efkes wêze mocht. It jout my in goed gefoel.”

Ook meedoen?

Tot half augustus verzorgen we zomeractiviteiten voor kinderen/jongeren in de bibliotheken van Buitenpost, De Westereen, Dokkum, Hallum, Kollum en Surhuisterveen. Meedoen is gratis en de kinderen/jongeren zijn, na aanmelding, van harte welkom.