Boekenweek 2020: gratis boekenweekmagazine voor u

Gepubliceerd op: 3 maart 2020 10:59

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. In het boekenweekmagazine staan de mooiste titels en meest actuele boekentips rond dit thema. U krijgt het magazine vanaf 7 maart gratis van uw bibliotheek. Op = op.

Gratis magazine voor bibliotheekleden

Tijdens de Boekenweek krijgt u het Boekenweekmagazine cadeau van uw bibliotheek. Dit is een inspiratiegids voor de meest actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema Rebellen en dwarsdenkers. Het Boekenweekmagazine verschijnt op 7 maart 2020 bij het Algemeen Dagblad en is daarnaast gratis verkrijgbaar bij de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Let op: het magazine is zo actueel mogelijk en wordt daarom net voor aanvang van de Boekenweek geleverd. Daardoor lukt het niet het magazine bij aanvang van de Boekenweek op de Waddeneilanden te leveren. Het magazine komt daar naar verwachting in de loop van de Boekenweek aan. 

Over de Boekenweek

Tijdens de Boekenweek 2020 krijgt u in de boekhandel bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau. Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. En van de NS krijgt u een extra cadeau: een dag gratis reizen. In verband met het Coronavirus is de gratis-reizendag op zondag 15 maart niet door gegaan. De Boekenweek is verlengd tot 31 maart.

Over het thema

De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed: stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs als Multatuli, Annie M.G. Schmidt, Willem Frederik Hermans, Astrid Roemer, Dimitri Verhulst en Charlotte Mutsaers hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters zoals Don Quichot, Madame Bovary, Tommy Wieringa’s Joe Speedboot, Esther Gerritsens Roxy en Hava uit Aafke Romeijns Concept M houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn.

Over de schrijfster van het Boekenweekgeschenk

Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2020. Met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses (alle uitgegeven door Querido) is Annejet van der Zijl één van de bekendste en meestgelezen auteurs van Nederland. Ook jongeren weten haar boeken te vinden, Sonny Boy staat in de top 10 meestgelezen boeken onder examenkandidaten havo en vwo (Stichting Lezen: De praktijk van de leeslijst). Voor haar oeuvre, dat voornamelijk bestaat uit literaire non-fictie, ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.