Boekenweek 2019

Gepubliceerd op: 15 maart 2019 14:39

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met een feestelijke activiteit vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Over de rol van de moeder en van de vrouw zijn vele verhalen te vertellen en discussies te voeren. De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Thema 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

De moeder de vrouw

Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Een relevante vraag waar je heel verschillend op kunt antwoorden; een onderwerp dat net zo veelzijdig is als dat er moeders en vrouwen zijn. Niet voor niets is het dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp voor maatschappelijk debat. Het thema kent twee verschillende perspectieven, die van de moeder zelf maar ook die van het kind. Ervaringen met moederschap lopen uiteen van een ‘natuurramp’ (Joke Smit) tot het mooiste dat je kan overkomen. En waar blijft de begeerte van de moeder de vrouw? Kinderen kunnen idolaat van hun moeder zijn of juist hele strenge criticasters. Al deze zienswijzen leveren een leger aan literaire moeders op, van Medea tot oermoeders.

Meer informatie over Boekenweek en boeken bij het thema, vindt u op www.boekenweek.nl. 

Activiteit tijdens de Boekenweek

Fryske Boekemoanne mei Willem Schoorstra en Jack Bottleneck


De hele maand maart is het Fryske Boekemoanne, oftewel de Friese Boekenmaand. Op dinsdag 26 maart komt Willem Schoorstra, schrijfer van het cadeauboek Rosmos in Bibliotheek Dokkum. Schoorstra neemt muzikant Jack Bottleneck mee ter muzikale ondersteuning. De avond belooft een rauwe en eerlijke avond te worden met humor en veel blues. 

Meer informatie over deze avond of een kaartje reservern? kijk verder op onze website --> Jûn mei Willem Schoorstra en Jack Bottleneck.