Bibliotheek Harlingen verhuist tijdelijk naar Grote Bredeplaats

Gepubliceerd op: 5 januari 2018 22:51

Bibliotheek Harlingen zit vanaf 15 januari tot 1 augustus tijdelijk in een pand aan de Grote Bredeplaats 26. Het huidige bibliotheekgebouw aan de Voorstraat wordt die periode flink verbouwd. De bibliotheek is in verband met de verhuizing gesloten van 8 tot en met 14 januari.

Het pand van Bibliotheek Harlingen en de twee naastgelegen panden aan de Voorstraat worden verbouwd. Vanaf de zomer zitten het Hannemahuis, de bibliotheek en de boekhandel in drie geschakelde panden in de winkelstraat. De Harlingers hoeven gelukkig niet zo lang zonder bibliotheek, die verhuist namelijk tijdelijk naar de Grote Bredeplaats 26. De bibliotheek is in verband met de verhuizing gesloten van 8 tot en met 14 januari.

De bibliotheek hanteert in het tijdelijk onderkomen dezelfde openingstijden. Ook de service is zoals men gewend is, maar de ruimte is wel kleiner dan het pand aan de Voorstraat. Dat betekent dat er voor de kunstuitleen geen plek is. Zij verhuizen naar Gebouw Zuid aan de Prinses Irenestraat. HA-15 is daar vanaf 9 februari elke vrijdagmiddag geopend van 12.00-16.00 uur.