Boekenfeest op Burgerschool in Dokkum

Gepubliceerd op: 23 november 2018 10:30

Woensdag 21 november was het feest op de Burgerschool in Dokkum. Wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Dongeradeel onthulde met de leerlingen een speciale boekenkast gevuld met allemaal nieuwe boeken. Dit boekenfeest van Lezen is leuk was de afsluiting van de reeks boekenfeestjes die vanaf juni dit jaar plaats vond op tien basisscholen in Noord Fryslân.

Inspirerende leesomgeving
Dankzij subsidie van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels konden tien scholen meedoen aan Lezen is leuk. De presentatie van het afsluitende boekenfeest op de Burgerschool was in handen van kindertheater ZieZus. Samen met de leerlingen voerden zij een geïmproviseerde boekenmusical op. Er werd veel gelachen en de boodschap was wel duidelijk: Lezen is leuk! Om een inspirerende leesomgeving te maken, kreeg de Burgerschool een mooie boekenkast cadeau met daarin nieuwe verhalende en informatieve boeken. Bovendien kon elke leerling op school een spiksplinternieuw boek uitzoeken uit de collectie van Boekhandel Van der Velde. Dat is wel een boekenfeest waard!

Lezen is leuk
Lezen is leuk is het project dat Stichting Lezen heeft ingediend bij Stichting Kinderpostzegels met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en kinderen een rijke leesomgeving te bieden. Basisscholen met een Bibliotheek op school konden meedoen aan Lezen is leuk. Stichting Kinderpostzegels stelde ook de boekenbonnen beschikbaar waarmee kinderen een boek uit de collectie van boekhandel Van der Velde uit konden zoeken.

Taalontwikkeling stimuleren
Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) werkt met 53 basisscholen intensief samen in de aanpak De Bibliotheek op school. BNF wil kinderen de boeiende wereld van het boek laten ontdekken en hen leesplezier geven. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen wat noodzakelijk is om te kunnen leren. Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Zo komen kinderen beter mee in de samenleving.