Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 140)

 • Bibliotheek Dokkum en Kollum vieren feest met wethouder, vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis Bekijk details

  2 juni 2023

  Vorige week donderdag 25 mei vierden vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis samen met wethouder Jouke Douwe de Vries feest in bibliotheek Dokkum. De aanleiding voor dit feestje is de certificering van het Digi-Taalhuis.

 • Dokter Leesplezier ook los in bieb van Dokkum Bekijk details

  1 juni 2023

  Om kinderen en jongeren te laten lezen, is leesplezier het belangrijkste. Hier weten lees- en mediaconsulenten Anita, Sietske en Christina van Bibliotheken Noord Fryslân alles van. Tijdens hun inloopuur van Dokter Leesplezier in de bieb van Dokkum geven zij kinderen en ouders boekentips wanneer lezen moeilijk of juist te makkelijk is. Na bibliotheken Hallum, Harlingen en St.- Annaparochie kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar en hun ouders nu ook binnenlopen bij het gratis spreekuur van Dokter...

 • Met korting naar Un dia nobo? Bekijk details

  23 mei 2023

  Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. De periode van kolonialisme is een zeer pijnlijk, belangrijk en onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. En niet alleen is het een geschiedenis, het werkt door tot op de dag van vandaag. Vorig jaar heeft de regering haar excuses aangeboden voor het handelen van de Nederlandse staat in het verleden en de doorwerking daarvan naar het heden.

 • Huiskamerbibliotheek Vrouwenparochie geopend Bekijk details

  21 april 2023

  Op 21 april opende wethouder René de Vries van Gemeente Waadhoeke de huiskamerbibliotheek van Vrouwenparochie, gevestigd in basisschool SWS De Fierljepper. Door de kleine bibliotheek in het dorp, ontwikkeld door de school en de bibliotheek, zijn boeken altijd dichtbij. Dat helpt bij het ontwikkelen van de taalvaardigheid van kinderen én volwassenen. ‘De huiskamerbibliotheek is bovendien een mooie manier om het dorp en de school nog meer met elkaar te verbinden’, zegt directeur Jeroen Wagenaar. ‘Ze...

 • Bestuurswissel Stichting Wodant Bekijk details

  13 april 2023

  Op 12 april vond in Bibliotheek Dokkum een bestuurswissel plaats binnen Stichting Wodant. Stichting Wodant wil kinderen stimuleren te gaan lezen en doet dit met projecten als de Dantumadielse Kinderjury. Ietsje de Boer trad af en heeft de functie van secretaris overgedragen aan Roelof Akse.

 • Bezoekersonderzoek, doe je mee? Bekijk details

  11 april 2023

  Wij zijn benieuwd hoe we jouw bezoek nóg leuker kunnen maken. Daarom doen wij onderzoek naar je wensen en behoeften. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar bibliotheekbezoekers die géén lid zijn. Doe je mee? Je maakt kans op mooie prijzen!

 • Samen aan de slag met digitale geletterdheid Bekijk details

  30 maart 2023

  Stichting Welzijn Het Bolwerk, Stjoer, Bibliotheken Noord Fryslân, NHL Stenden, Sûnenz en Kennislab Noordoost Friesland ondertekende samen de intentieverklaring digitale vaardigheden. Samen gaan we aan de slag om de digitale vaardigheden van inwoners in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel te versterken.

 • Lotte en Sven de beste voorlezers! Bekijk details

  10 maart 2023

  Leerlingen van 25 scholen streden woensdag 8 maart om de titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2023. Elk jaar organiseert Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Koornbeurs in Franeker. De insteek: (voor)leesplezier stimuleren.

 • Sterrenkundewandeling en telescopen te leen Bekijk details

  7 maart 2023

  Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan vanaf eind februari een echte telescoop lenen in de bibliotheken van Hallum en St.-Annaparochie. De telescopen worden uitgeleend op initiatief van het programma ‘Donkerte van de Wadden’ waar onder andere de Rijksuniversiteit Groningen aan meedoet. Maandag 6 maart (Hallum) en dinsdag 7 maart (St.-Annaparochie) zijn er ook sterrenkundewandelingen met een gids van Rijksuniversiteit Groningen.

 • Jildau en Ruben voorleeskampioen! Bekijk details

  24 februari 2023

  Op woensdag 22 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Nije Warf in Wâlterswâld. Kandidaten van maar liefst 26 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Jildau Holwerda en Ruben van der Veen mogen zich voorleeskamioen van Noordoost-Fryslân noemen.

Paginanavigatie