Tegenlicht Meet Up

VPRO Tegenlicht maakt bijzondere documentaires, ook over robots. Tijdens deze Tegenlicht Meet Up zien we fragmenten van Tegenlicht en andere films en documentaires over robotica. Daarna ga we er over in gesprek én misschien staat u wel oog in oog met een echte robot!

Robotica, daar draait het om tijdens Nederland Leest. Ze kunnen al onkruid wieden, verhalen schrijven, voor ons zorgen en werken bij de politie. Nemen robots straks inderdaad onze banen over? En moeten ze dan ook loonbelasting betalen? Wilt u later verzorgd worden door een robot? Of wordt menselijk contact één van de nieuwe rechten van de mens? Stof tot nadenken en stof om over te praten. Dat kan tijdens de Tegenlicht Meet Up in Dokkum en St.-Annaparochie.

Tegenlicht is een programma van de VPRO. De programma dat -zoals de naam al doet vermoeden- een ander licht op bijzondere onderwerpen schijnt. En dat levert vaak mooie discussies op. Na elke uitzending wordt er in Amsterdam nagepraat tijdens de Tegenlicht Meet Up. Maar dat kan nu ook in onze provincie! De bibliotheek organiseert in Dokkum en St.-Annaparochie namelijk de Tegenlicht Meet Up Fryslân. We zien niet alleen delen uit Tegenlicht-documentaires oer robotica, maar zien bijvoorbeeld ook fragmenten van de film Ik ben Alice, over zorgrobots. De avond wordt geleid door enthousiaste discussieleider Paulien Schreuder van de Bibliotheek. Kijkt en praat u mee? Dat kan in: 

De toegang is gratis, wel even aanmelden in de bieb of online