Nyk de Vries

Zanger, schrijver, gitarist en dichter Nyk de Vries maakte speciaal voor de Bibliotheek een multimediale voorstelling rondom robotica. Er is muziek, mooie verhalen en ruimte voor debat. Een aanrader voor een veelzijdige avond uit!

Robotica, daar draait het om tijdens Nederland Leest. Ze kunnen al onkruid wieden, verhalen schrijven, voor ons zorgen en werken bij de politie. Nemen robots straks inderdaad onze banen over? En moeten ze dan ook loonbelasting betalen? Wilt u later verzorgd worden door een robot? Of wordt menselijk contact één van de nieuwe rechten van de mens? Stof tot nadenken en stof om over te praten. Dat kan tijdens de superveelzijdige onemanshow van Nyk de Vries.

Vorig jaar speelde Nyk de Vries een voorstelling op Schiermonnikoog. De reacties waren unaniem lovend. Dé reden om hem opnieuw te vragen een voorstelling voor de bibliotheek te maken. Zijn voorstelling over het thema van Nederland Leest, robotica is te zien op Terschelling en Schiermonnikoog en in Buitenpost en Franeker. In Buitenpost organiseert de Bibliotheek deze verrassende avond uit in samenwerking met het Kennis- en Innovatiehuis. In de pauze demonstreert Platform GEEF daar twee zorgrobots.

Kosten: € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. De toegangsprijs is inclusief comsumpties bij inloop en in de pauze. Aanmelden op ontdekdebieb.nl of in de bieb.