Digisterker

Wist u dat u bij de Bibliotheek terecht kunt voor vragen over de digitale overheid?

Bijvoorbeeld belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Zo kunt u voortaan zelf deze zaken regelen via de computer. Een les op maat is gratis, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek!

Tijdens een les Digisterker leert u bijvoorbeeld stap voor stap hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraagt u een DigiD aan en hoe gebruikt u die? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. En hoe u zelf zaken regelt op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl. Digisterker is bedoeld voor inwoners die kunnen omgaan met een computer. Wilt u eerst meer leren over computergebruik? Vraag dan eens naar Klik&Tik in de Bibliotheek.

Digisterker wordt regelmatig gegeven in de Bibliotheek, ook bij u in de buurt. Vraag aan de balie naar de mogelijkheden of meld u aan via de website. Klik op een van de onderstaande locaties. Geef daarbij uw e-mail of telefoon nummer op. U krijgt dan bericht van de bibliotheek. Er wordt een afspraak met u gemaakt wanneer en wat u wilt leren.