Werkstuk of spreekbeurt? De bieb helpt!

Of je nou een spreekbeurt doet over dinosauriërs, ridders of Zimbabwe. Of een werkstuk schrijft over vliegen, drop of glasvezel: de bibliotheek helpt. We helpen je bijvoorbeeld om goede informatie te vinden. Want natuurlijk kun je zelf googelen, maar hoe weet je nu of de informatie die je vindt echt waar is. Klopt het eigenlijk wel, wat er op internet staat? Vaak wel, maar vaak ook niet. Of het is geschreven in grote-mensen-taal en dus eigenlijk wat te moeilijk. Kom naar de bibliotheek, dan helpen we je goede, betrouwbare informatie te vinden. Op internet, op superhandige websites, maar ook in boeken: wij weten het te vinden. Op deze pagina hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Boeken, filmpjes en websites over meer dan 250 onderwerpen

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De openbare bibliotheek heeft speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht over meer dan 250 onderwerpen. Ieder onderwerp is beschikbaar voor verschillende leeftijden. Dus altijd informatie die bij jou past! 

Knipselkranten

De Actuele Documentatiebank Jeugd bestaat uit kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen. De inhoud van de dossiers wordt regelmatig aangevuld en er komen vaak nieuwe dossiers bij. In elk dossier vind je allerlei artikelen uit tijdschriften en kranten over het onderwerp, websites met nog meer informatie en foto’s. Ook vind je bij elk onderwerp een boekenlijst voor nog meer informatie. Die boeken kun je vinden of aanvragen in de Bibliotheek.

De Actuele Documentatiebank Jeugd is alleen toegankelijk via de computers in de Bibliotheek.

Informatie over schrijvers

Doe je een spreekbeurt over een boek of schrijver? Of maak je een boekverslag? Kijk dan eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je veel informatie over nog meer onderwerpen.

Junior Winkler Prins

Junior Winkler Prins is een encyclopedie voor kinderen. In een encyclopedie kun je informatie opzoeken over veel verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld dieren, landen, voertuigen, muziek of sport. In de Junior Winkler Prins vind je ongeveer 1500 artikelen over allerlei onderwerpen: van aap tot zuurstof, van Aboriginals tot Zimbabwe.

Junior Winkler Prins is alleen toegankelijk via de computers in de Bibliotheek.

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes (van bijvoorbeeld Willem Wever, Schooltv en Klokhuis) en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. Je kunt er zeker van zijn dat alles wat erop staat klopt; alle informatie is beoordeeld door jeugdbibliothecarissen.

De geschiedenis en cultuur van Nederland

Op entoen.nu vind je ontzettend veel informatie over Nederland: onze geschiedenis en onze cultuur. Door entoen.nu begrijp je ons land een beetje beter. Op de website staan vijftig belangrijke gebeurtenissen, personen en voorwerpen. Ze hebben Nederland gemaakt zoals het nu is. Waarschijnlijk heb je van de meesten wel gehoord, maar hoe zat het nu ook alweer precies?