Superboek: lekker lezen met je oren

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd.

Boeken lezen is belangrijk en leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek biedt duizenden boeken voor alle leeftijden. Zo krijgen kinderen de kans om verhalen te luisteren en komen ze in aanraking met literatuur. De boeken zijn via streaming te beluisteren. Ook zijn er boeken in braille beschikbaar. Het lezen van boeken via Superboek is gratis voor iedereen met een leesbeperking. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich door hun ouders laten inschrijven. Vanaf 12 jaar mag je jezelf inschrijven. 

Wat verstaat Superboek onder een leesbeperking?

Met een leesbeperking bedoelt Superboek iedereen die moeite heeft met lezen. Een leesbeperking kan in de volgende vormen voorkomen: blind, slechtziend, dyslexie, een cognitieve beperking (zoals afasie of een verstandelijke beperking) of een motorische beperking (zoals reuma, fibromyalgie, Multiple Sclerose of Parkinson).