Doekrant met boekennieuws, puzzels en veel meer

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? En wil je weten wat écht de leukste kinderboeken zijn, speciaal voor jou? Haal dan snel de Kinderboekenkrant in de bibliotheek!

De krant staat boordevol interviews en verhalen over boeken en schrijvers. In het midden van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken.

De Kinderboekenweek Krant is dit jaar extra dik, omdat de Kinderboekenweek 65 jaar bestaat! Je vindt acht extra pagina's vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels.

Deze Kinderboekenweek doe-krant kun je bewaren en nog vaak opnieuw bekijken en doorlezen.

 

Een aantal prachtige boeken zijn bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Zilveren Penselen en het Zilveren Pallet gingen naar de boeken met de mooiste illustraties. Er zijn boeken voor iedereen tot zes jaar, vanaf zes jaar en vanaf negen jaar. Er zit dus voor iedereen wat bij!

Voorleesgids bomvol inspiratie voor ouders van kinderen van 0 - 6 jaar oud

Voor de jongste kinderen worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je meer dan 200 van de mooiste kinderboeken van 0 - 6 jaar oud. Een leuke bewaargids met ook veel voorleestips voor ouders.

Haal de Voorleesgids alvast in de Bibliotheek!

 
Kom erbij van Milja Praagman

Prentenboek voor de Kinderboekenweek

 

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Kom erbij is een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes.Dit Prentenboek van André Kuipers met illustraties van Natascha Stenvert is vanaf 2 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop voor € 7,25.

Reserveer het boek hieronder alvast bij de Bibliotheek.

 
De eilandenruzie

Kinderboekenweekgeschenk: Haaientanden

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Je krijgt dit boek van Anna Woltz bij de boekhandel cadeau wanneer je voor €10 euro aan Nederlandstalige kinderboeken koopt tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober.

Reserveer het boek hieronder alvast bij de Bibliotheek.