• Spannende doe-krant voor stoere kinderen

  Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil je weten welke leuke boeken er allemaal te vinden zijn? Haal dan snel de Kinderboekenkrant in de bibliotheek! Vol tips, weetjes, spelletjes, raadsels, puzzels en achtergronden. Over kinderboeken en hun schrijvers.

  Deze Kinderboekenweek doe-krant kun je bewaren en nog vaak opnieuwe bekijken en doorlezen.

 • Bomvol inspiratie voor ouders van kinderen van nul tot zes

  De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Met o.a. bekroonde boeken, prentenboeken bij De Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek en heel veel andere leuke (voorlees)boeken voor kleuters en peuters. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.

  Haal hem tijdens de Kinderboekenweek in de biblotheek!

 • Kattensoep

  In het boek Kattensoep logeert Boeli met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

  Wie voor meer dan €10 euro Nederlandstalige kinderboeken koopt bij de boekhandel krijgt dit boek van Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap, cadeau.

 • Speciaal voor de Kinderboekenweek

  Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dit spannende verhaal, dat ook nog eens een knikkerspel is, gaat door als je het uit hebt!

  Dit Prentenboek van schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden is tijdens de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Kinderboekenweek in beeld

Kinderen voor Kinderen - Gruwelijk eng videoclip

Kinderen voor Kinderen - Gruwelijk eng - Dansles

Koos Meinderts wint Gouden Griffel

Een aantal prachtige boeken zijn bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Zilveren Penselen en het Zilveren Pallet gingen naar de boeken met de mooiste illustraties. Er zijn boeken voor iederen tot zes jaar, vanaf zes jaar en vanaf negen jaar. Er zit dus voor iedereen wat bij!

Voor alle jonge puzzelaars