Als lezen moeite kost

makkelijk lezen plein

Lezen is hartstikke handig en je doet het -soms zelfs zonder dat je het merkt- de hele dag door. Op borden langs de weg, op vrachtwagen, op een pak hagelslag, in de Donald Duck: overal staan woorden. Gelukkig kunnen de meeste mensen in Nederland lezen, maar voor de één is het wel moeilijker dan voor de ander. Als je bijvoorbeeld dyslexie hebt of ADHD, kan lezen best wel lastig zijn. Daar kun je niks aan doen. Toch? Echt wel! Als je meer leest, wordt lezen steeds makkelijker. En als het makkelijker wordt, wordt het vanzelf leuker.

Geen moeilijke woorden, grotere letters

Wij van de bibliotheek begrijpen dat ‘meer lezen’ makkelijker gezegd is dan gedaan. En daarom hebben we van alles in huis om het toch wat makkelijker te maken. In de Bibliotheek hebben we speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen een Makkelijk Lezen Plein (MLP). Daar vind je boeken zonder moeilijke woorden, met wat grotere letters, meer plaatjes en meer ruimte tussen de zinnen. Zo heb je het boek zomaar uit!

Ook Stilton en Paul van Loon op het MLP

Op het Makkelijk Lezen Plein vind je ook informatieve boeken die handig zijn als je een werkstuk maakt of een spreekbeurt moet geven. De boeken van het Makkelijk Lezen Plein zijn even leuk als andere boeken. Van bekende boeken als die van Stilton en Paul van Loon is ook een Makkelijk-Lezen-variant gemaakt. 

Er is altijd een boek dat bij je past

Op het Makkelijk Lezen Plein vind je nog veel meer dan alleen maar boeken. Er staan bijvoorbeeld ook verfilmde boeken. En wat dacht je van luisterboeken? Dat leest lekker makkelijk! En natuurlijk kun je ook stripboeken lezen; ook Donald Duck helpt om beter te worden in lezen.