Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Bette Westera Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020

Schrijvers Arend en Janny terug in de tijd

Bekende kinderboekenschrijvers in de bieb! Arend van Dam vertelt in Harlingen het verhaal van Nederland. Waar komen we vandaan? En wie was hier het eerst? Janny van der Molen vertelt in Dokkum* over helden. Ze schreef er zelfs een boek over, dus weet er alles van. Wist je dat iedereen een held kan zijn? Voor iedereen van 8 t/m 12 jaar! Aanmelden is hiervoor nodig.

*I.v.m. de nieuwe coronamaatregelen zijn de activiteiten van Janny van der Molen in St.-Annaparochie en Surhuisterveen geannuleerd.

Speur je wijzer! in de bibliotheek

Tijdens deze speurtocht ontdek je van alles over planeten, astronauten en de ruimte. Van vroeger tot nu. Meedoen kan alleen of samen een zusje of vriendje bijvoorbeeld. Deelname is gratis, je hoeft je niet aan te melden en krijgt ook nog een mooie boekenlegger cadeau (op = op). Deze speurtocht loopt door tot 25 oktober en kan gedaan worden in alle bibliotheken (tijdens de normale openingstijden).

Spelen met een echt greenscreen

Altijd al met een dino, ridder of de Titanic op de foto gewild? Of terug willen gaan naar de oudheid of middeleeuwen? Kom dan naar deze leuke workshop. Je kiest je eigen achtergrond en maakt met behulp van een greenscreen je eigen foto. Zo lijk je echt terug te zijn in de tijd van vroeger. En dat gewoon in de bibliotheken van Buitenpost en Hallum. Voor kinderen van groep 4 en 5. Aanmelden is hiervoor nodig.

Spannende boeken over geschiedenis


Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes. 

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?


Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie binnen het thema Geschiedenis.


E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl