Werkstuk? De bieb helpt!

Ga je een werkstuk maken of een presentatie houden? Of wil je gewoon meer weten over een bepaald onderwerp? De Bibliotheek helpt je om betrouwbare en goede informatie te vinden! Niet alleen in de bibliotheek zelf, maar ook op het internet. Hieronder hebben we een paar handige websites voor je op een rijtje gezet. Hierop vind je allerlei informatie die je kunt gebruiken voor je werkstuk. En mis je toch nog informatie? Kom dan naar de bibliotheek! Wij helpen je om de juiste boeken, films en informatie te vinden.

Jouw Zoekmachine

Jouw Zoekmachine is een gratis zoekmachine speciaal voor leerlingen op de basisschool en het middelbaar onderwijs. Als je via Google naar informatie zoekt, krijg je vaak te moeilijke resultaten, of resultaten waar je eigenlijk niet naar op zoek bent. Jouw Zoekmachine doorzoekt geschikte websites voor kinderen en jongeren en zet de resultaten op leesbaarheid op een rij.

Entoen.nu

Op entoen.nu vind je ontzettend veel informatie over de geschiedenis en cultuur van Nederland. Op de website staan vijftig belangrijke gebeurtenissen, personen en voorwerpen, die Nederland hebben gemaakt zoals het nu is. Waarschijnlijk heb je van de meesten wel gehoord, maar hoe zat het nu ook alweer precies?

Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk? De Bibliotheek heeft speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht over 255 onderwerpen. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2. Je vindt hier dus altijd informatie die bij jou past! Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk? De Bibliotheek heeft speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht over 255 onderwerpen. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2. Je vindt hier dus altijd informatie die bij jou past!