Alles over boeken: uittreksels, recensies en interviews met de schrijver

Zoek je informatie over een boek of een schrijver? In de Uittrekselbank Jeugd vind je meer dan 600 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse boeken. Ook is er informatie over zo'n 100 schrijvers te vinden op deze website. En ken je LiteRom al? Daar vind je tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Superhandig!

Uittrekselbank Jeugd

De uittreksels bestaan uit een samenvatting van het verhaal en een bespreking van onder andere het thema, de structuur, de personages en de stijl. Ook geven ze een overzicht van de reacties van recensenten, achtergrondinformatie en discussietips voor boekbesprekingen. In de auteursportretten vind je biografische gegevens, informatie over het werk van de schrijver, een bibliografie en verwijzingen naar websites.

LiteRom

Alles, maar dan ook echt alles wat je wilt weten over Nederlandse schrijvers vind je op LiteRom. Superveel, maar ook superactueel, want LiteRom gaat elke dag in Vlaamse en Nederlandse kranten op zoek naar artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Er is een LiteRom voor boeken voor volwassenen en één voor jeugdboeken.