CoderDojo

Kom coderen en programmeren in de bieb! Bij een CoderDojo gaan kinderen tussen de 7 en 17 jaar aan de slag met programmeren.

Waarom de CoderDojo?

De CoderDojo is onderdeel van de Maakplaats van de Bibliotheek. Binnen de Maakplaats ga je aan de slag met vaardigheden van de 21e eeuw. De activiteiten zijn gericht op het denken in logische stapjes, bijvoorbeeld hoe je een groot probleem, kleiner kunt maken. Hierbij gaat het niet om het eindproduct, maar juist om hoe je het doet. Iedereen kan meedoen, je hebt geen ervaring of eerdere kennis nodig. Het motto van de Maakplaats is: We maken om te leren en we leren om te maken!

Tijdens een CoderDojo ga je proberen om met programmeren uitdagingen op te lossen. De ene keer doe je dat met pen en papier, de andere keer met robots of laptops.

CoderDojo in Dokkum en Franeker

Coderdojo Dokkum is op elke tweede vrijdag van de maand in de bibliotheek van Dokkum van 15.30 tot 17.30 uur en in Bibliotheek Franeker op elke vierde vrijdag van de maand van 15.30 tot 17.30 uur. Wil je meedoen? meld je dan aan via onze website of kom langs in de bieb en meld je aan bij een medewerker.