Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen; om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers!

EEN HUIS VOOR HARRY, HET PRENTENBOEK VAN HET JAAR
Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) gaat over de zwaarlijvige huiskater Harry. Hij zit het liefst veilig binnen, maar als vlinder Vera hem op een dag uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, tot hij niet meer weet waar hij is… Gelukkig ontmoet Harry andere katten die hem de weg wijzen naar Vera. Zou hij zijn huis weer terugvinden?
De leesconsulenten van de Bibliotheek verzorgen een voorleesfeest rondom dit boek bij kinderdagopvang, voorscholen/peuterspeelzalen en in bibliotheken. Bovendien komt Het Muziekbeestje naar tien bibliotheken met Spelen met Boek en Muziek.
En nieuwe peuterleden krijgen een presentje dat bij het boek past. Op = op!

Harry haken - patroon van Juf Sas

Is uw kind al gratis lid van de boetevrije Bibliotheek? Peuters en kleuters die tussen 23 januari en eind maart lid worden, krijgen een leuk Harry-voorleesknuffeltje cadeau (op = op). Kom dus snel naar de bibliotheek!

Om lekker voor te lezen heeft de Bibliotheek een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. We helpen u graag bij het zoeken naar een boek dat past bij uw kind.

Mini-editie met meertalige App - bij de boekhandel