Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen; om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers!

SSST! DE TIJGER SLAAPT, HET PRENTENBOEK VAN HET JAAR
In Ssst! De tijger slaapt willen de dierenvriendjes graag langs tijger, maar die slaapt. En ligt daarbij vreselijk in de weg... Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dierern veilig aan de overkant komen? De leesconsulenten van de Bibliotheek verzorgen tijdens groepsbezoeken in peuterspeelzalen en bibliotheken een kleine voorstelling rondom dit boek en Inkipinkie poppentheater komt naar vijf bibliotheken met de voorstelling Tijger ligt ENORM in de weg! Voor ouders zijn er voorleestips en nieuwe peuterleden krijgen een presentje. Op = op!

EXTRA'S RONDOM HET BOEK EN DE VOORLEESDAGEN
Op deze pagina staat extra's rondom de Nationale Voorleesdagen. Zo vindt u hier informatie over de voorstelling Tijger ligt ENORM in de weg!, de Prentenboek Toptien en voorleestips.

Is uw kind al gratis lid van de boetevrije Bibliotheek? Peuters en kleuters die tussen 24 januari en eind maart lid worden, krijgen een leuk Tijger-vingerpopje cadeau (op is op). Kom dus snel naar de bibliotheek!

Om lekker voor te lezen heeft de Bibliotheek een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. De bibliotheekmedewerkers helpen u graag bij het zoeken naar een boek dat past bij uw kind.